Utställning - Joanna Günther, keramik och Magdalena Pruszynska Günther, måleri

06julHela dagen28Utställning - Joanna Günther, keramik och Magdalena Pruszynska Günther, måleriSadelmakarlängan, Österbybruk

Info

Joanna Günther är verksam som keramiker och arbetar med enkla, rena former och lerans inneboende strukturer. Hennes kollektioner är drejade i strikta och raka linjer, därtill finns lekfulla överdimensionerade detaljer, oputsat skrufs och rinnande glasyrer som utgör dekor. En röd tråd i hennes arbete är taktilitet, oavsett om det rör sig om installation eller formgivning av föremål. Joanna är bosatt i Stockholm med ateljé i Gustavsbergs gamla porslinsfabrik.

Magdalena Pruszynska Günther har efter ett yrkesliv som Art Director tagit upp sitt konstnärskap med måleri i akryl och akvarell. Hennes måleri karaktäriseras av en djup förståelse för färg och dess mångbottnade betydelse. Magdalena är bosatt och verksam i Stockholm och Las Palmas.

Den gemensamma utställningen har de valt att kalla ”Recepten—själens balsam” och det blir första gången mor och dotter ställer ut tillsammans. Arv, gemensamma minnen och framtid är delar som bär det här samarbetet, och en vilja att dela med sig av nedärvda recept.

Mer info:
https://www.sadelmakarlangan.se/utstallningar-2024

more

Tid

juli 6 (Lördag) - 28 (Söndag)

Pin It on Pinterest