Boende

Start 9 Bo & äta 9 Boende

B&B, Hotell & Campingar

Skarbo Gård

Huvudmålsättningen med verksamheten på gården är att hålla landskapet längs sjön öppet detta skedde tidigare med betande kor men ersattes i slutet på 1980-talet med inhägnade hjortar som i sin tur numera har ersatts med Highland Cattle och får. Det är lugna djur och det går utmärkt att bekanta sig med dem på nära håll. Det finns även några bikupor och honung går att köpa.
På senare år efter upprustning av den gamla mangårdsbyggnaden, Storstugan, med stöd av bland annat Upplandsmuseet och av Europeiska jordbruksfonden, har uthyrning i form av B&B inletts. Det finns 2 sovrum på övervåningen med vardera 3 bäddar, ett komplett kök med spis, mikrougn, kyl o frys och en toalett med dusch samt ett allrum på bottenvåningen.

Paviljongen salsta slott

Bottenvåning bestående av hall, toalett, litet sovrum med två sängar och pentrykök med mindre kylskåp, kokplatta och micro. Övervåning bestående av sovrum med dubbelsäng, ett allrum med bäddsoffa för två personer. Toalett med dusch. Möjlighet att ställa in enkla extrasängar. Paviljongen är tyvärr inte tillgänglighetsanpassad.

Paviljongerna var tidigare bostäder för tjänstefolk. Den östra paviljongen är nu inredd för enkel övernattning.

Lammhagen Bed & Breakfast

Mer info kommer.

Sandviksbadets bad & camping

Mer info kommer.

Örbyhus golfhotell & camping

Mer info kommer.

Wärdshuset Gammel Tammen

Mer info kommer.

Simbadets Camping

Mer info kommer.

Airbnb - Viksta Fagerdal, enskilt boende

Mer info kommer.

ÅSTRÅKENS TURISMFÖRENING

Åstråken drivs av Åstråkens Turismförening, bildad 2015. Föreningen har till ändamål att verka för ökad turism inom föreningens geografiska verksamhetsområde (mellan Gamla Uppsala och Österbybruk respektive Örbyhus längs ådalarna Vendelån och Fyrisån).

Pin It on Pinterest

Share This