Företag & föreningar

Start 9 Företag & föreningar

Verksamheter och service

Butiker & Gårdsbutiker

Besök och stötta de butiker och gårdsbutiker som finns inom Åstråken. Du hittar allt från handelsträdgårdar och lammprodukter till inredningsdetaljer och konfektyr. Ett besök på en gårdsbutik kan göras till en del av din utflykt i Åstråken.

Ängslyckans gårdsbutik

I Ängslyckans gårdsbutik finns stenugnsbakade surdegsbröd till försäljning, samt marmelader, honung och fågelrelaterade presentartiklar. 

Fullerö handel

På Fullerö handel med Café Villan finns mycket för din inredning och trädgård. Vi har ett brett sortiment bestående av smide, möbler, hallinteriör, tavlor, speglar, belysning, textilier, köksinredning, smått och gott för badrummet, barnartiklar, ljus, lyktor, krukor, trädgårdsdekorationer och mycket mer.

Kambo gård

Hos oss kan du köpa närproducerat ekologiskt naturbeteskött av lamm eller nöt i form av köttlådor och vita och grå ekologiska lammskinn, lockiga och vackert glänsande, från våra leicester- och gotlandsfår. Läderväskor av vegetabilgarvat läder från våra egna kor finns också till salu.

Ulva kvarn

Idag är en Ulva kvarn ett mycket omtyckt utflyktsmål både för den vackra miljön och för hantverksbyn med konsthantverkare, butiker, restaurang och café.

Centrumblommor

Hos oss hittar du blommor till både vardag och fest – floristiskt hantverk att njuta av själv eller ge bort till någon annan. Våra duktiga florister hjälper dig med allt från vackra vardagsbuketter till färgsprakande festarrangemang, blommor till event, bröllop och begravning. 

Uggelns Blomsterfarm

Snittblomsodling med självplock och ekologiska snittblommor. Buketter för enkel grab n go i blomstervagnen, workshops och förädlade produkter av närodlade frukter och bär. 

VÄSBYLUND BYGGNADSVÅRD & GÅRDSBUTIK

Väsbylund - en gammal skola som omvandlats till en butik på landet där byggnadsvård och lokalproducerade livsmedel ryms under samma tak. Vi har ett brett utbud av det du behöver för att bygga, renovera och inreda ditt hus, såväl invändigt som utvändigt. I gårdsbutiken erbjuder vi viltkött från Kiplingeberg, lokalproducerad gelato och andra livsmedel från småskaliga mathantverkare som vi valt ut med omsorg. 

Wattholma Bruks Loppis

Hammarsmedsvägen 24 A Vattholma
Loppisen där du kan hyra en plats och sälja dina saker/kläder.
Vill du också sälja här? Eller letar du efter ett fynd?

Altomta gård

I Altomta loge finns en byggnadsvårdsbutik, som inte saluför något nyfabricerat eller sådant som man lika gärna kan köpa i en färghandel. Däremot byggnadsdelar från rivningar, väderbitet virke, gamla lås och beslag. Dessutom finns traditionella antikviteter och kommisionsvaror.

Lammhagen

Honung och fårprodukter från egen gård.
Lammhagen ligger vid vägen 700 norrut från Tensta mot Viksta. Lammhagen bedriver fåravel och har egen bigård, och saluför honung och lammskinn.

Reko Storvreta & Vattholma

REKO står för Rejäl Konsumtion och är ett sätt att handla lokalproducerad mat, helt utan mellanhänder. Konsumenter och producenter på en ort går samman och startar en REKO-ring där råvaror och produkter säljs direkt från producent till konsument.

Hantverk, konst och foto

Råstaholm

Välkommen till konstnärsgården Råstaholm, där keramik och keramisk skulptur i olika tekniker visas i flygelbyggnaden. Försäljning.

Fotograf Mats Wilhelm

Mats Wilhelm har bott i Storvreta sedan 1995 och har samlat egenfotograferade dokumentära och känslomässiga bilder från landskapet endes ån. Besök hans lagergalleri i Storvreta.

Ting & kaka

Här på Ting & Kaka låter vi kreativiteten flöda. Det kan låta som en utsliten kliché men för oss är det ett sätt att leva. Hur vi ger uttryck för vår kreativitet kan se väldigt olika ut. Vi skapar i textil, men det tar inte slut där.

Kyrkliga församlingar

Vattholma pastorat

Vårt pastorat består av tre församlingar; Tensta, Lena och Ärentuna, med tätorterna Skyttorp, Vattholma och Storvreta. Vattholma pastorat är en del av Kristi världsvida kyrka som finns för alla människor.

Björklinge, Skuttunge och Viksta församlingar

Du hittar oss två mil norr om Uppsala i Uppsala kommun. I varje församling finns en medeltida kyrka med tillhörande kyrkogård.

Vendel-Tegelsmora församling

Gamla Uppsala Pastorat

Bygdegårds- och hembygdsföreningar

STORVRETA ÄRENTUNA KULTUR- & HEMBYGDSFÖRENING

Storvreta Ärentuna Kultur- & Hembygdsförening är en ideell förening med huvudsakligt verksamhetsområde inom Storvreta tätort samt byarna i Ärentuna och byarna Fullerö, Ekeby, Ängeby, Edshammar, Husby, Ånge och Gränby.

Wattholma Kultur & Hembygdsförening

Wattholma Kultur & Hembygdsförening är arrangör av det tradionella midsommarfirandet vid Trekanten i Vattholma och arrangerar också julmarknaden vid Salsta.

Viksta hembygdsförening

Viksta hembygdsförening bildades i april 1938 vid en sammankomst i ordenshuset, dar intendent Nils Alenius från Upplands fornminnesförening höll föredrag om hembygdsgårdar. Riksspelman Leonard Larsson spelade, och Viksta kyrkokör sjöng några folkvisor. 

Björklinge hembygdsförening

Grunden till vår hembygdsförening sträcker sig tillbaka till 1910-20 tal, då J.D Eriksson, Fredrik Nathanael Lindgren och Hjalmar Eriksson började att kartlägga Björklinges historia. 

Tensta bygdegårdsförening

Tensta ligger drygt två mil norr om Uppsala, mellan Björklinge och Vattholma. Vår Bygdegård ska vara den naturliga samlingspunkten i bygden, dit alla är välkomna.

Viksta bygdegårdsförening

Bygdegården i Viksta ligger i ett naturskönt område med närhet till bl.a. motionsspår, utegym, idrottsplats och minigolfbana.

Övrigt

Lenabergs företagspark

Hos oss kan du hyra lokaler till din verksamhet. Du kan hyra: kontorslokaler, förrådslokaler, verkstadslokaler, festlokal. Hör av dig till oss för att se vad vi har tillgänglig och vad som skulle kunna passa dig.

Intresseföreningen Wattholma bruksgårdar

Intresseföreningen skall främja bevarandet av miljön och kulturbyggnaderna i Vattholma bruksbebyggelse samt i övrigt tillvarata och verka för medlemmarnas intresse.

ÅSTRÅKENS TURISMFÖRENING

Åstråken drivs av Åstråkens Turismförening, bildad 2015. Föreningen har till ändamål att verka för ökad turism inom föreningens geografiska verksamhetsområde (mellan Gamla Uppsala och Österbybruk respektive Örbyhus längs ådalarna Vendelån och Fyrisån).

Pin It on Pinterest

Share This