Gårdsbutiker, butiker och hantverk

Start 9 Företag & föreningar 9 Gårdsbutiker, butiker och hantverk

Butiker & Gårdsbutiker

Besök och stötta de butiker och gårdsbutiker som finns inom Åstråken. Du hittar allt från handelsträdgårdar och lammprodukter till inredningsdetaljer och konfektyr. Ett besök på en gårdsbutik kan göras till en del av din utflykt i Åstråken.

Ängslyckans gårdsbutik

I Ängslyckans gårdsbutik finns stenugnsbakade surdegsbröd till försäljning, samt marmelader, honung och fågelrelaterade presentartiklar. 

Fullerö handel

På Fullerö handel med Café Villan finns mycket för din inredning och trädgård. Vi har ett brett sortiment bestående av smide, möbler, hallinteriör, tavlor, speglar, belysning, textilier, köksinredning, smått och gott för badrummet, barnartiklar, ljus, lyktor, krukor, trädgårdsdekorationer och mycket mer.

Kambo gård

Hos oss kan du köpa närproducerat ekologiskt naturbeteskött av lamm eller nöt i form av köttlådor och vita och grå ekologiska lammskinn, lockiga och vackert glänsande, från våra leicester- och gotlandsfår. Läderväskor av vegetabilgarvat läder från våra egna kor finns också till salu.

Ulva kvarn

Idag är en Ulva kvarn ett mycket omtyckt utflyktsmål både för den vackra miljön och för hantverksbyn med konsthantverkare, butiker, restaurang och café.

Centrumblommor

Hos oss hittar du blommor till både vardag och fest – floristiskt hantverk att njuta av själv eller ge bort till någon annan. Våra duktiga florister hjälper dig med allt från vackra vardagsbuketter till färgsprakande festarrangemang, blommor till event, bröllop och begravning. 

Uggelns Blomsterfarm

Snittblomsodling med självplock och ekologiska snittblommor. Buketter för enkel grab n go i blomstervagnen, workshops och förädlade produkter av närodlade frukter och bär. 

VÄSBYLUND BYGGNADSVÅRD & GÅRDSBUTIK

Väsbylund - en gammal skola som omvandlats till en butik på landet där byggnadsvård och lokalproducerade livsmedel ryms under samma tak. Vi har ett brett utbud av det du behöver för att bygga, renovera och inreda ditt hus, såväl invändigt som utvändigt. I gårdsbutiken erbjuder vi viltkött från Kiplingeberg, lokalproducerad gelato och andra livsmedel från småskaliga mathantverkare som vi valt ut med omsorg. 

Reko Storvreta & Vattholma

REKO står för Rejäl Konsumtion och är ett sätt att handla lokalproducerad mat, helt utan mellanhänder. Konsumenter och producenter på en ort går samman och startar en REKO-ring där råvaror och produkter säljs direkt från producent till konsument.

Altomta gård

I Altomta loge finns en byggnadsvårdsbutik, som inte saluför något nyfabricerat eller sådant som man lika gärna kan köpa i en färghandel. Däremot byggnadsdelar från rivningar, väderbitet virke, gamla lås och beslag. Dessutom finns traditionella antikviteter och kommisionsvaror.

Lammhagen

Honung och fårprodukter från egen gård.
Lammhagen ligger vid vägen 700 norrut från Tensta mot Viksta. Lammhagen bedriver fåravel och har egen bigård, och saluför honung och lammskinn.

Hantverk, konst och foto

Råstaholm

Välkommen till konstnärsgården Råstaholm, där keramik och keramisk skulptur i olika tekniker visas i flygelbyggnaden. Försäljning.

Fotograf Mats Wilhelm

Mats Wilhelm har bott i Storvreta sedan 1995 och har samlat egenfotograferade dokumentära och känslomässiga bilder från landskapet endes ån. Besök hans lagergalleri i Storvreta.

Ting & kaka

Här på Ting & Kaka låter vi kreativiteten flöda. Det kan låta som en utsliten kliché men för oss är det ett sätt att leva. Hur vi ger uttryck för vår kreativitet kan se väldigt olika ut. Vi skapar i textil, men det tar inte slut där.

ÅSTRÅKENS TURISMFÖRENING

Åstråken drivs av Åstråkens Turismförening, bildad 2015. Föreningen har till ändamål att verka för ökad turism inom föreningens geografiska verksamhetsområde (mellan Gamla Uppsala och Österbybruk respektive Örbyhus längs ådalarna Vendelån och Fyrisån).

Pin It on Pinterest

Share This