Välkomna till Nortuna gårds öppna dagar i sommar!
Årets jubileumsutställning om ANDERS SPARRMAN I KAP 250 ÅR: 1772-2022, öppnar 11/6 och är en del av visningen på Nortuna Ostindiska museum.

Öppna dagar för allmänheten, med guidade turer i muséet, och med Kafé Sparrman öppet, är den 11/6, 19/6, 23/7 samt 21/8, samtliga kl 12-16.
Grupper på minst 10 pers (max 20) kan boka egen visning genom nortunagard@gmail.com på tider som passar er. Muséet håller öppet t o m september.

Specialutställningen utgör startskottet för årets jubileum ANDERS SPARRMAN I KAP 250 ÅR: 1772-2022. Därefter sker en särskild utställning i Universitetsbiblioteket i Uppsala i oktober, i University of Cape Town i Sydafrika likaså, samt en särskilt framtagen jubileumsresa, se länk nedan, 22/10-4/11 i höst. Det kommer även att finnas en mindre utställning i Strandveld Wineyards, Sydafrika. Vingården är Afrikas sydligaste och premiumvinet heter ”Anders Sparrman Pinot Noir” i åminnelse av en av de stora naturalieforskarna av landet.
Information om jubileumsresan, ett samarrangemang mellan Marika Griehsel på AfrikaSelect och Nortuna gård, ”Sydafrika i Anders Sparrmans fotspår”, hittar du på https://www.afrikaselect.se/

Ett digitalt event kan också komma, med presentation av resan för intresserade. Dessutom ett utomhusevent på Nortuna i anledning av jubiléet. Datum ännu icke satta, så håll ögonen öppna här!

Pin It on Pinterest

Share This