Musik på Salsta

05dec16:00Musik på SalstaSalsta slott

Info

Söndag 5 december kl. 16 Det är advent!

Hanna Bendz, cello och sång, Elisabeth Leyser, sång och Niclas Malmberg, piano.

Elisabeth Leyser, mezzosopran, är född 1994 i Gällivare och växte upp i Länna utanför Uppsala. Hon tog sin kandidatexamen vid Operahögskolan i Stockholm 2019. Tidigare engagemang inkluderar hennes debut med Norrlandsoperan som Hänsel i Humperdincks Hänsel und Gretel, och Flosshilde i Das Rheingold på Vattnäs Konsertlada. Under hösten 2018 sjöng Elisabeth rollen som Kate Pinkerton Madama Butterfly på Kungliga Operan, där hon även deltog i deras nyårskonsert. I Januari 2022 gör hon rollen som Brangäne i Tristan och Isolde på kulturhuset Spira i Jönköping.

Hanna Bendz är Uppvuxen i Uppland, utbildad i Falun, Köpenhamn och Göteborg och sedan 2007 bosatt på västkusten. Hon är verksam som frilansande cellist, körledare och arrangör, på stora och små scener och i skiftande genrer, och med den unika kombinationen att sjunga och spela cello samtidigt.

Konsertprogrammet utgörs av nyskriven musik av Niclas Malmberg. Ett par adventssånger, men med tonvikt på musik i tidig romantisk stil i form av tonsättningar av 12 dikter av Goethe.

Efter konserten serveras en jultallrik. Pris är 475 kronor för konsert och jultallrik. (Enbart konsert 200 kronor.)

Konserterna genomförs i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan. Biljettpris 200 kronor. Barn upp till 15 år 50 kronor. Biljetter bokas på info@salsta-slott.se

more

Tid

(Söndag) 16:00

Plats

Salsta Slott

Lena Salsta 63, Vattholma

Arrangör

Salsta slott

Lena Salsta 63, Vattholma

Learn More

Pin It on Pinterest