Österbybruk

Start 9 Turistinformation 9 Österbybruk

Vallonsmedjan i Österbybruk. Foto: Zejo, Public domain, via Wikimedia Commons

Österbybruk

Mittemellan Uppsala och Östhammar ligger detta välbevarade vallonbruk med en spännande historia och vackra miljöer. Österbybruk hade 2 272 invånare i slutet av år 2010. Österbybruk är ett av vallonbruken och är känt för sin bevarade vallonsmedja, världens enda helt bevarade, och de båda brännstålugnarna i unikt välbevarat skick.

I Österbybruk finns aktiviteter för alla åldrar oavsett årstid. Under sommaren anordnas här allt från Eldfesten och föreställningen Jernets fångar, till guidade turer i fantastisk bruksmiljö, utedans i Folkets hus och den välbesökta ullmarknaden. Till påsk anordnas konstrunda, vintertid härliga julmarknader, och stora delar av året konstutställningar. Året om kan du shoppa lokalt hantverk, antikviteter och äta god mat på herrgårdsområdet.

Läs mer:
roslagen.se/osterbybruk
wikipedia

Turistinformation

Sevärdheter i området

Mer info kommer

Aktiviteter

Mer info kommer

Butiker

Mer info kommer

Äta och Bo

Mer info kommer

Mer att uppleva

Mer info kommer

MER INFORMATION

Mer info kommer

ÅSTRÅKENS TURISMFÖRENING

Åstråken drivs av Åstråkens Turismförening, bildad 2015. Föreningen har till ändamål att verka för ökad turism inom föreningens geografiska verksamhetsområde (mellan Gamla Uppsala och Österbybruk respektive Örbyhus längs ådalarna Vendelån och Fyrisån).

Pin It on Pinterest

Share This