Väsbylund Byggnadsvård & Gårdsbutik

Start 9 Företag & föreningar 9 Gårdsbutiker, butiker och hantverk 9 Väsbylund Byggnadsvård & Gårdsbutik

Väsbylund Byggnadsvård & Gårdsbutik

Väsbylund Byggnadsvård & Gårdsbutik ger nytt liv åt gamla Väsbylund folkskola, som varit stängd sedan 60-talet men som fortfarande har sina skolsalar kvar inklusive den svarta tavlan med sommarhälsning till avgångsklassen 1963. Såväl butiken som den gamla skolbyggnaden hör till Kiplingebergs gods (www.kiplingeberg.se), som drivs av oss, Liza och Jakob von Engeström. Vi älskar kombinationen av landsbygdsföretagande och vård av våra härliga kultur- och naturmiljöer. ett familjeföretag som drivs i elfte generationen, och vi som förvaltar egendomen brinner för att bevara våra fina byggnader och kulturmiljöer.

I byggnadsvårdsbutiken hittar du allt du behöver för att bygga, renovera och inreda ditt hus, såväl invändigt som utvändigt. Här finns även inredning för gammal och ny miljö.

I gårdsbutiken erbjuder vi vilt (bland annat dovhjort, kronhjort, rådjur och vildsvin) från Kiplingeberg och andra lokalproducerade livsmedel från småskaliga mathantverkare som vi valt ut med omsorg.

Från och med december 2021 hittar du även Svelato i gårdsbutiken. Svelato är ett litet företag som startats och drivs av Benyaa de Kartzow. I gårdsbutiken gör hon en fantastisk gelato på närproducerade råvaror. Du kan njuta av kaffe och glass på plats hos oss eller ta med glass hem.

Läs mer om verksamheten på vasbylund.se

BESÖKSADRESS
Bälinge-Väsby 6
743 86 Bälinge

070-7455043
info@vasbylund.se

ÅSTRÅKENS TURISMFÖRENING

Åstråken drivs av Åstråkens Turismförening, bildad 2015. Föreningen har till ändamål att verka för ökad turism inom föreningens geografiska verksamhetsområde (mellan Gamla Uppsala och Österbybruk respektive Örbyhus längs ådalarna Vendelån och Fyrisån).

Pin It on Pinterest

Share This