Handjord av Kullsand

Handjord av kullsand

Handjord av Kullsand är ett litet företag som gör premiumlakrits, fina konfektyrer och lyxiga chokladprodukter. Vi driver också kaféet på Salsta slott och har kurser i pralintillverkning och silversmide.
All choklad, konfektyr och alla bakverk tillverkas för hand, är ekocertifierat, och utan tillsatser. Ekocertifieringen är vi mycket stolta över, det betyder att ALLA ingredienser vi använder kommer från ekologiska odlingar. Vi använder de finaste råvarorna för att få den bästa smaken utan tillsatser i form av konserveringsmedel, emulgeringsmedel, konsistensgivare, färgämnen och aromer.
Eftersom våra produkter har en intensiv och äkta smak räcker det ofta med en eller två bitar. De komplexa smakerna stannar kvar länge. Vi kallar det mindfulness-njutning.

LÅNG ERFARENHET AV KONFEKTYRTILLVERKNING

Jag som driver företaget heter Maria Kullsand och har mer än tio års erfarenhet av konfektyrtillverkning och produktutveckling. Jag har jobbat på stora och små konfektyrföretag i Sverige med många typer av produkter. Jag älskar choklad och den njutning jag upplever av spännande kombinationer av intensiva smaker och spännande texturer. Därför är det så roligt när jag nu har möjligheten att utveckla och tillverka mina älsklingsprodukter.

MILJÖVÄNLIGT OCH EKOLOGISKT

Allt vi tillverkar i ”fabriken” är ekologiskt. Det betyder att alla våra råvaror är ekocertifierade och att vi kontrolleras varje år av ett fristående kontrollorgan (HS certifiering) att vi följer reglerna. Vi gör det för att vi är övertygade om att ekologiskt är ett mer hållbart sätt att producera livsmedel.
Vi har valt miljövänliga förpackningar med så lite plast som möjligt. Vi jobbar med att påverka leverantören att byta till nedbrytbar plast i fönstren på påskartonger och pralinaskar.

SILVERSMIDE OCH KURSER

På loftet i ladan har vi en silversmedja och i slottet finns ett kök som passar perfekt för pralintillverkning. Ta med din familj, dina vänner, möhippan, svensexan, arbetskamraterna eller partnern för några kreativa timmar som resulterar i unika, vackra och hållbara produkter.
Ett kurstillfälle är ungefär tre timmar och man kan vara 5-10 personer. Välkommen att kontakta oss för att boka en dag och tid som passar för en privat kurs (minst 5 personer). Det går också väldigt bra att anmäla sig till någon av våra kurser genom Folkuniversitet eller Vuxenskolan.

Mer om verksamheten finns på handjord.se

 

KONTAKT OCH MER INFORMATION

Hemsida: handjord.se
Adress: Östantorpsvägen 2, 743 50 Vattholma
Telefon: 070 657 09 74
E-post: info@handjord.se

ÅSTRÅKENS TURISMFÖRENING

Åstråken drivs av Åstråkens Turismförening, bildad 2015. Föreningen har till ändamål att verka för ökad turism inom föreningens geografiska verksamhetsområde (mellan Gamla Uppsala och Österbybruk respektive Örbyhus längs ådalarna Vendelån och Fyrisån).

Pin It on Pinterest

Share This