Salsta slottskafé

Start 9 Bo & äta 9 Kaféer och restauranger 9 Salsta slottskafé

Salsta slottskafé

Slottskaféet är öppet fredag till söndag 11-17 hela året. Sommaröppet från midsommar till v 32 då är det öppet alla dagar 11-17. Det serveras ekologiskt slottsbakat fika, smörgåsar, sallader och lunch. Gott om sittplatser ute och inne.

Handjord av Kullsand driver kaféet på Salsta slott. Vi finns i vinterträdgården och allt fika är ekologiskt och bakas av oss på slottet. Vi har även ekologisk glass från Sänkdalens gård samt smörgåsar, sallader och olika lunchrätter. Allergivänliga och veganska alternativ finns. 

Vi har gott om sittplatser både inomhus och utomhus eller takeaway för den som föredrar det. Boka gärna om ni är ett större sällskap. Spel finns att låna, både brädspel och utomhusspel. Filtar och korgar för den som vill göra en picknick i slottsparken. Kalendarium för vad som händer på slottet finns här.

På Salsta slott kan du boka frukost, lunch eller middag med eller utan mordgåta, guidad rundvandring, afternoon tea, spökvandring (under hösten), bröllop, fest, konferens, catering, picknick, barnkalas mm. 

Mer om verksamheten finns på www.salsta-slott.se och på Salsta Slottskafés Facebooksida samt Instagram.

KONTAKT OCH MER INFORMATION

Hemsida: ww.salstaslottskafe.se
Facebook: Besök Salsta Slottskafé på Facebook
Adress: Lena Salsta 63, Vattholma
Telefon: 076-02 18 999
För frågor angående slottskafféet: Maria Kullsand, tfn 070-657 09 74.

Besök salsta slott

Här, på det som tidigare var en udde i Salstasjön, har det funnits ett slott eller herresäte åtminstone sedan 1200-talet. Den första historiskt säkert belagda ägaren var Birger Jarls sonson Karl Gregersson, som i början av 1300-talet bytte bort sin egendom i Salsta till hertig Eriks jarl, Abjörn Sixtensson Sparre av Tofta. Under stora delar av slottets historia har slottet fortsatt att bebos av kungars släktingar eller nära förtrogna. Men också av personer som hamnat i konflikt med Sveriges kung. En sådan konflikt ledde till att Sten Sture den yngre år 1516 lät bränna ner det tidigare slottet.

Evenemang

Inga evenemang

ÅSTRÅKENS TURISMFÖRENING

Åstråken drivs av Åstråkens Turismförening, bildad 2015. Föreningen har till ändamål att verka för ökad turism inom föreningens geografiska verksamhetsområde (mellan Gamla Uppsala och Österbybruk respektive Örbyhus längs ådalarna Vendelån och Fyrisån).

Pin It on Pinterest

Share This