Besök Ängslyckans Café

Björklingedagen 2022

Björklinge hembygdsförening hälsar välkommen till Björklingedagen 2022

Björklinge hembygdsmuseum med byggnader, föremål och miljöer som anknyter till bygdens historia, och utställningen ”En tidsresa 1900 1969”.

Vi kommer även försöka få igång vår gamla tändkulemotor under dagen. Kaffe med bröd, våfflor och korv serveras i och utanför stallet, med stöd av Hemköp. Setra bjuder på ett skift, mellan 10:00 och 13:00 pågår arbetet i sågverken och vi är välkomna på guidad tur. En upplevelse med garanterat stora maskiner, mycket buller och doften av nysågat virke.

Från klockan 10:30 delar vi ut biljetter (begränsat antal) till visningarna av Sätuna herrgård (kl. 11:00) och Sandbro säteri (kl. 13:00 och 14: Invigning av Björklinge Bouleuterion 12:30 Det nya offentliga konstverket invigs i närvaro av konstnären Andreas Nobel med samarbetspart Joacim Zickert och kulturnämndens ordförande Linda Eskilsson. Andreas Nobel har för Björklinge skapat en trappstegsformad bänk som kan ses som en samtida samlings och diskussionsplats. Bänken är placerad på den skogsklädda åsen, norr om utegymmet. Andreas Nobel kommer att hålla en liten föreläsning om sin relation till platsen; Bror Hjorth, Viksta Lasse, konst och design. Avrunda dagen med musikgudstjänst kl. 18:00 i kyrkan ”Drygt hälften kvar” med Gås Andersbygdens spelmanslag

Tusen trädgårdar

Välkommen till Ekholmen
(Väster-Ekeby 341, Örbyhus)
på Tusen trädgårdar den 3 juli 2022
Öppet: 10:00 -17:00
Vi har en stor trädgård som gränsar till Vendelån.
Trädgården består av rabatter med perenner, som iris, flox i olika färger, rosor, pioner, bolltistel, jakobsstege, hosta, rudbeckia, höstastrar mm
Sommarblommor odla vi i krukor.
Buskar där flädern dominerar men också bittermandel, rosenhallon, schersmin, syrener, forsythia, hortensia mm
Klätterväxter som clematis, vin, och humle
Grönsaker odlar vi i bädd och pallkragar.
Här finns växthus och fiskdamm. Stora ytor för lek med utsikt över Upplansslätten
Lummiga platser för fikastunder och avkoppling.
Här kan du fika. Hembakta bullar och kakor
Smörgåsar på stenugnsbakat bröd från Café Ängslyckan.

Midsommarfirande

Midsommarfirande i Skuttunge prästgård kl. 14. Dans runt midsommarstången. Fikaförsäljning. Lotteri, kasta hästsko, chokladhjul och tombola. Det får gärna stå med i kalendariet på Åstråken. Kanske även på sidan över Skuttunge prästgård.

Gudstjänst

Midsommardagen 25 juni
11.00 Friluftsgudstjänst vid Trekanten, Vattholma
Eva Åsjö | Valter Sydén | Martin Svensson
Medtag fikakorg

Pin It on Pinterest

X